I dagens värld kan outsourcing vara ett bra sätt att spara tid och pengar. Outsourcing av kontorsstädning är inget undantag. Det frigör inte bara värdefulla resurser som kan användas på andra ställen i organisationen, utan ger också många andra fördelar.

Till att börja med gör outsourcing av kontorsstädning att företag kan fokusera på sina kärnfunktioner i stället för att oroa sig för vardagliga uppgifter som att moppa golv eller ta ut sopor.

Genom att anförtro dessa sysslor åt proffs kan ni koncentrera er mer på det som verkligen betyder något: att tillhandahålla kvalitetsprodukter och tjänster till era kunder.

Dessutom har våra städare ofta tillgång till särskild utrustning och teknik som gör att vi kan åstadkomma bättre resultat i snabbare takt.

Därför kan ni vara lugna i vetskapen om att era kontor tas om hand snabbt och effektivt utan att personalen behöver anstränga sig ytterligare.

Slutligen kan organisationer genom att anlita extern hjälp för kommersiella städprojekt dra nytta av ökade kostnadsbesparingar.

Istället för att låta anställda tillbringa timmar med att försöka (och troligen misslyckas) att hålla rent själva, kan företag betala en bråkdel av priset för professionella tjänster i stället – vilket leder till större övergripande effektivitet och produktivitet på arbetsplatsen med tiden.

Kontakta oss idag om ni gått i tankarna att anlita hjälp för kontorsstädning i Stockholm med omnejd.

Tel: 031-27 85 00
E-post: [email protected]

Med alla dessa fördelar till förmån för er som väljer denna väg är det inte så konstigt att så många moderna företag vänder sig till outsourcing när det gäller att hålla sina utrymmen snygga och presentabla!

Kvinna som städar fönsterkarm

Minskade kostnader och ökad effektivitet

Outsourcing av kontorsstädning innebär en rad fördelar, och två viktiga fördelar är minskade kostnader och ökad effektivitet.

Minskade kostnader

För det första kan du genom att lägga ut din kontorsstädning på en extern tjänsteleverantör avsevärt minska den summa du måste spendera på att sköta den interna verksamheten.

Detta beror på att outsourcade tjänster tenderar att vara billigare än vad som skulle krävas för att driva en heltids- eller deltidsanställd. Dessutom behöver vi inte ytterligare resurser som utrustning och material som kan bidra till högre kostnader.

Ökad effektivitet

En annan fördel med att lägga ut din kontorsstädning på entreprenad är ökad effektivitet. När du lägger ut dessa uppgifter på entreprenad ökar hastigheten och noggrannheten med vilken de utförs på grund av den specialiserade expertis som vissa leverantörer erbjuder.

Det eliminerar också all tid som går åt till att hantera anställda internt, vilket frigör mer tid för andra avdelningar inom organisationen och leder till högre produktivitet överlag.

Eftersom de flesta tredjepartsföretag erbjuder kvalitetssäkring finns det dessutom inget behov av intern tillsyn eller extra kontroller när man använder externa tjänster för kontorsstädning.

De kostnadsbesparingar och den förbättrade effektivitet som erbjuds genom att lägga ut kontorsstädning på entreprenad gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill effektivisera sin dagliga verksamhet utan att kompromissa med standarden för renlighet.

Med så mycket potentiellt värde på spel är det lätt att förstå varför detta förfarande har blivit alltmer populärt bland organisationer av alla storlekar.

Kontor

Konsekventa och högkvalitativ städtjänst

När det gäller outsourcing av kontorsstädning är konsekventa och högkvalitativa städtjänster en stor fördel. Det innebär att du inte behöver oroa dig för varierande resultat varje gång städpersonalen kommer in, utan du kan istället räkna med en konsekvent ren miljö för dina medarbetare och kunder.

Dessutom kommer professionella städare att använda utrustning och produkter av hög kvalitet för att garantera förstklassiga resultat. Som en extra bonus kommer vi också att kunna erbjuda kunskap om olika typer av golv så att du inte behöver oroa dig för att någon skada ska uppstå medan de arbetar.

Fördelen med att ha konsekventa och högkvalitativa städtjänster till ditt förfogande är att du kan fokusera mer på andra aspekter av att driva ditt företag i stället för att oroa dig för att hålla saker och ting snygga runt kontoret.

Vi vet exakt vad som behöver göras varje dag och hur det bäst ska göras – vilket tar bort alla gissningar och förvirring från processen.

Det är ett utmärkt sätt att hålla kostnaderna nere och samtidigt upprätthålla en välskött miljö för alla som kommer in i din byggnad. Så om du letar efter pålitliga och kostnadseffektiva lösningar när det gäller kontorsstädning, överväg att ta kontakt med proffs idag!

Torkar av skrivbord

Minskat ansvar och minskade försäkringskostnader

Att minska ansvars- och försäkringskostnaderna är en av de största fördelarna med att lägga ut din kontorsstädning på entreprenad. Det eliminerar ansvaret för att hantera ett team av städare, tillsammans med alla risker och skyldigheter som är förknippade med detta.

Genom att arbeta med Haynes Städ kan du se till att personalen är ordentligt utbildad och kvalificerad för att utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert och effektivt sätt.

Detta garanterar också att lokala hälso- och säkerhetsbestämmelser följs och skyddar dig mot eventuella rättsliga skyldigheter om något skulle gå fel.

Det sparar inte bara tid genom att du inte behöver hantera ett team själv, utan det kan också avsevärt minska dina årliga försäkringspremier jämfört med att vara egenföretagare eller anlita oberoende entreprenörer.

Minimera risken

När en outsourcad tjänsteleverantör tar hand om de dagliga rengöringsuppgifterna åt dig är risken mindre att någon skadas på plats på grund av osäkra metoder eller felaktig utrustning, vilket minskar risken för att kostsamma krav ställs mot ditt företag.

Du kan känna dig lugn i vetskapen om att du är försäkrad om något skulle gå snett under en rengöring.

Enbart de kostnadsbesparingar som genereras av minskade ansvars- och försäkringskostnader gör det värt att överväga detta alternativ för företag som vill hålla sin verksamhet igång smidigt och samtidigt minimera riskexponeringen.

Vad ingår i ett kontorsstäd paket?

Kontorsstädning omfattar bland annat dessa tjänster:

  • Damma av och torka av ytor, inklusive skrivbord, hyllor och bänkskivor.
  • Dammsugning eller sopning och moppning av golv.
  • Rengöring och sanering av badrum och kök.
  • Tömning och rengöring av sopor och återvinningsbehållare.
  • Putsning av fönster och glasytor.
  • Desinficering av områden som är känsliga för beröring, t.ex. dörrhandtag, ljusbrytare och tangentbord.
  • Rengöring och polering av armaturer, t.ex. kranar, speglar och lampor.
  • Fylla på förnödenheter, t.ex. toalettpapper, pappershanddukar och tvåldispenser.

Beroende på kontorets storlek och utformning kan ytterligare tjänster krävas, t.ex. mattrengöring, djuprengöring och rengöring för särskilda evenemang. De specifika uppgifter som ingår i kontorsstädning kan variera beroende på kontorets behov, men i allmänhet kan de omfatta följande:

Läs mer här om vad som ingår i kontorsstädning.

Män som tvättar fönster

Tillgång till specialiserad rengöringsutrustning och tekniker

Om du lägger ut din kontorsstädning på entreprenad kan du få tillgång till specialiserad städutrustning och teknik. Detta är fördelaktigt av flera skäl.

För det första innebär det att du inte behöver investera i dyra och komplexa städverktyg eller material. Dessutom har professionella städare expertisen för att använda dessa föremål på ett säkert och effektivt sätt, vilket minskar risken för skador på jobbet.

Dessutom garanterar specialutrustning förstklassiga resultat varje gång. Produkter av professionell kvalitet är utformade för att prestera bättre än vanliga hushållsalternativ och ser till att smuts och smuts avlägsnas snabbt och effektivt utan att skada ytorna.

Vi garanterar också att alla områden i en kontorsbyggnad – inklusive svåråtkomliga ställen som ventilationsöppningar – rengörs grundligt med minimal ansträngning från företagare eller deras personal.

Överlag erbjuder outsourcing av kontorsstädning många fördelar jämfört med traditionella DIY-metoder.

Det sparar inte bara pengar genom att undvika kostsamma investeringar i specialutrustning, utan ger också sinnesro i vetskapen om att Haynes erfarna yrkesmän kommer att ta hand om ert kontor varje gång.

Smutsigt fönster

Flexibilitet för att anpassa städtjänsterna efter behov

Flexibilitet är en av de viktigaste fördelarna med att lägga ut städningen av kontoret på entreprenad. Detta gör det möjligt för företag att vara mer flexibla och effektiva när det gäller deras städverksamhet.

Om det till exempel sker en plötslig ökning av trafiken i dina affärslokaler kan du enkelt skala upp städfrekvensen snabbt och effektivt. Om du vill införa ytterligare djuprengöring en gång i kvartalet eller så, kan du också ordna detta med minsta möjliga problem och störningar.

Fördelen med detta är att det är mycket lättare för företag att reagera snabbt på förändringar i efterfrågan eller krav – något som annars skulle visa sig vara mycket svårt med ett internt team eller med traditionella metoder för städning på entreprenad.

I slutändan hjälper tillgången till flexibla tjänster företagen att hålla sig konkurrenskraftiga samtidigt som de ser till att hålla en hög renlighetsstandard i sina lokaler.

Torkar av bordsben

Slutsats

Att lägga ut städningen av kontoret på entreprenad kan ge många fördelar för företag. Genom att anlita en erfaren och professionell extern städare kan företagen spara pengar på arbetskostnaderna och samtidigt få tillgång till pålitliga och högkvalitativa tjänster.

Dessutom innebär outsourcing en minskning av ansvarsförsäkringspremierna samt möjligheten att använda specialiserad utrustning och teknik som vanligtvis inte är tillgänglig för intern personal.

Slutligen, eftersom man har att göra med yrkesmän som är specialiserade på detta område, finns det större flexibilitet när det gäller att anpassa tjänsterna efter specifika krav. På det hela taget är outsourcing av kontorsstädning ett effektivt sätt för alla företag som vill minska sina kostnader samtidigt som de upprätthåller en ren arbetsmiljö.

Kontakta Haynes
Cleaning AB