Introduktion

På Haynes förstår vi att att flytta kan vara en stressig process. Från att packa dina tillhörigheter till att organisera logistiken, det är mycket att hantera. En viktig aspekt av att flytta är att se till att din tidigare bostad lämnas fläckfri och redo för nästa boende.

Boka flyttstädning här: Flyttstädning

Boka flytt här: Flytthjälp

Förstå vikten av flyttstädning

Innan vi dyker ner i detaljerna, låt oss först förstå varför flyttstädning är avgörande när man ska lämna en fastighet. Oavsett om du är en hyresgäst som vill få tillbaka din deposition eller en husägare som vill behålla värdet på din bostad, är en noggrann flyttstädning väsentlig. Här är några tips inför flytten.

Det innebär en djuprengöring av varje skrymsle och vrår, vilket säkerställer att hela utrymmet är i perfekt skick för nästa åkande.

Faktorer som påverkar kostnaden för flyttstädning

Priset för flyttstädning kan variera beroende på flera faktorer. Här är nyckelelementen som påverkar prissättningen:

 1. Fastighetsstorlek och layout

  Storleken och layouten på din fastighet spelar en betydande roll för att bestämma priset för flyttstädning. Större fastigheter kräver vanligtvis mer tid, ansträngning och städmaterial, vilket kan öka det totala priset.

  Dessutom kan komplexa layouter med flera rum, nivåer och intrikata detaljer kräva ytterligare uppmärksamhet och resurser.

 2. Rengöringsnivå krävs

  Rengöringsnivån som krävs är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. Om din fastighet har blivit väl underhållen och endast kräver en standardstädning, kommer kostnaden sannolikt att bli lägre.

  Men om det finns betydande fläckar, smutsuppbyggnad eller försummade områden kan det kräva en mer omfattande djuprengöring, vilket kan påverka priset.

 3. Ytterligare tjänster

  Ibland kan du behöva ytterligare tjänster för att säkerställa en omfattande flyttstädning. Dessa kan inkludera fönsterputsning, mattvätt, väggtvätt eller specialiserade behandlingar för specifika ytor.

  Inkluderandet av sådana tjänster kommer att påverka den totala kostnaden, eftersom de kräver extra tid, utrustning och expertis.

 4. Plats

  Placeringen av din fastighet kan också påverka kostnaden för flyttstädning. Områden med högre levnadskostnader eller där professionella städtjänster efterfrågas har ofta något högre prissättning.

  Det är dock viktigt att balansera kostnaden med kvaliteten på den tillhandahållna tjänsten för att säkerställa att du får det bästa värdet för dina pengar.

Pris på flyttstädning i Göteborg

Även om det är svårt att ge en exakt kostnad utan att bedöma dina specifika krav, kan vi erbjuda ett generellt utbud för flyttstädtjänster.

Observera att dessa siffror är ungefärliga och kan variera beroende på de faktorer som nämnts tidigare och efter RUT-avdraget:

 • 50 kvm: Från 2 500 kr
 • 100 kvm: Från 3 500 kr
 • 150 kvm: Från 4 125 kr
 • 200 kvm: Från 5 000 kr

Det är viktigt att komma ihåg att dessa siffror inte är huggna i sten och kan skilja sig beroende plats och ytterligare tjänster som krävs.

Välja en professionell flyttstädning

Nu när du har en bättre förståelse för de faktorer som påverkar kostnaden är det avgörande att välja en professionell flyttstädning som uppfyller dina behov. Här är några viktiga överväganden när du fattar ditt beslut:

 1. Erfarenhet och rykte

  Leta efter ett företag med en beprövad meritlista och positiva kundrecensioner. Detta säkerställer att du anförtror dina städbehov till en pålitlig och ansedd leverantör.

 2. Erbjudna tjänster

  Se till att städfirman erbjuder de specifika tjänster du behöver. Om du behöver ytterligare behandlingar som mattvätt eller fönsterputs, kontrollera att de har expertis och utrustning för att uppfylla dina behov.

 3. Prissättning och transparens

  Begär detaljerade offerter från flera städföretag för att jämföra priser. En ansedd tjänsteleverantör kommer att tillhandahålla transparent prisinformation och förklara kostnadsfördelningen.

 4. Försäkring och garanti

  Kontrollera om städföretaget är försäkrat och erbjuder garanti för sina tjänster. Detta ger dig sinnesfrid att veta att du är skyddad i händelse av oförutsedda problem eller otillfredsställande resultat.

Nyttja RUT-avdraget

Du kan dra av hälften av arbetskostnaden för flyttstädning, vilket inkluderar utfört arbete och inte material som används. Detta avdrag gäller oavsett om du bor i hus, bostadsrätt eller hyreslägenhet, med en årlig avdragsgräns per person på upp till 75 000 kr.

Tänk på att ROT- och RUT-avdragen är kombinerade. ROT-avdraget får dock inte överstiga 50 000 kr, så 25 000 kr avsätts för RUT.

Städföretaget ansöker om RUT-avdraget för din räkning, så du slipper göra det själv. Utöver fakturan som anger avdraget får du ett bekräftelsebrev från Skatteverket angående din ansökan.

Men för att kunna utnyttja RUT-avdraget måste du uppfylla vissa kriterier.

Kriterier för att använda avdraget:

 • Du måste vara 18 år eller äldre.
 • Du ska ha betalat inkomstskatt på minst 90 % av din totala inkomst.
 • Du ska bo där flyttstädningen utförs, åtminstone delvis.
 • Barn kan utnyttja sina föräldrars RUT-avdrag, men inte tvärtom.
 • Ett dödsbo kan göra avdraget, men bara om städningen gjordes före dödsfallet.

Slutsats

Sammanfattningsvis spelar flyttstädning en avgörande roll för att säkerställa en smidig övergång när man lämnar en fastighet. Att förstå faktorerna som påverkar kostnaden och välja en pålitlig städtjänst hjälper dig att uppnå en ren och fräsch miljö för nästa boende.

På Haynes är vi fast beslutna att tillhandahålla exceptionell flyttstädning skräddarsydda för dina specifika behov.

Kontakta oss idag för att diskutera dina önskemål och få en personlig offert. Lämna städningen till oss och njut av en stressfri flyttupplevelse!

Kontakta Haynes
Cleaning AB